Program stypendialny 2020/2021 Funduszu Agrafka i Funduszu im. Pawła Kryszczyszyna

Program skierowany jest do wybitnej młodzieży – uczniów szkół podstawowych i liceów i techników, wykazujących się humanistycznymi i ścisłymi uzdolnieniami, mających pomysł na własny rozwój oraz pochodzących ze społeczności, w których działają lokalne organizacje partnerskie.

Przy wyborze stypendystów, którego dokonuje Komisja Stypendialna brane są pod uwagę osiągnięcia (np. wygrane olimpiady, konkursy), sytuacja socjalno-bytowa kandydatów oraz ich pomysły na rozwój osobisty. W tej edycji dodatkowym celem jest wsparcie tych uczniów, których dostęp do edukacji stał się jeszcze trudniejszy w związku z epidemią COVID-19 i wprowadzeniem zdalnego nauczania.

Stypendium wynosić będzie do 300 zł miesięcznie (przez 10 miesięcy).

Nasza fundacja jest tzw. nominatorem, co oznacza, iż z terenu gmin (obszar konkursu Działaj Lokalnie): Słubice, Górzyca, Cybinka Rzepin, Krosno Odrzańskie, Gubin, Dąbie, Maszewo, Bobrowice, Bytnica, Kostrzyn nad Odrą, Witnica oraz Słońsk, może nominować 5 osób do stypendium.

Termin zgłoszenia do naszej fundacji, jako nominatora: 08.07.2020 drogą e-mailową lub telefoniczną.

Kontakt oraz więcej informacji: Marta Stachowska

tel.: 603-112-487