tel. 61 82 96 791 sekretariat@fundacjacp.org
10.07.2018 | Wydarzenia

Uwaga uwaga!
Już w najbliższą sobotę w Słubicach będzie się działo!😁

14 lipca w godz. 12-18 na błoniach nadodrzańskich stanie społeczne, pozarządowe miasteczko namiotowe, w którym na gości czeka mnóstwo zajęć i atrakcji!

Podczas transgranicznego Pikniku NGO zaprezentują się polskie i niemieckie NGO’sy, które pokażą, jak wiele robią dobrego – dają siłę i wsparcie tam, gdzie są naprawdę potrzebne! Trudno to ująć w jednym zdaniu – pomagają potrzebującym, niepełnosprawnym, troszczą się o zwierzęta, organizują wolny czas, kultywują lokalne tradycje… i spełniają marzenia.

Zaprezentują się między innymi: TWK Słubice, Stowarzyszenie po PROstu, Fundacja GRUPY Pomagamy, Dobro Kultury,
Stowarzyszenie Ochrony Praw Zwierząt Animals Słubice, Lebuser Ziemia i wiele innych organizacji, zarówno z Polski, jak i z Niemiec.
Serdecznie zapraszamy!!!

Transgraniczny Piknik NGO jest organizowany na zlecenie gminy Słubice oraz miasta Frankfurt nad Odrą przez Fundację na rzecz Collegium Polonicum w ramach projektu „Europejskie Modelowe Miasto Współpracy Transgranicznej Frankfurt nad Odrą & Słubice”.

Fundacja na rzecz Collegium Polonicum
ul. Kościuszki 1, 69-100 Słubice
(I piętro budynku biblioteki CP)

Godziny otwarcia: poniedziałek - czwartek 8.00 - 16.00