IX Słubickie Forum Organizacji Pozarządowych

Sektor 3 Słubice, Fundacja na rzecz Collegium Polonicum i Burmistrz Słubic mają zaszczyt zaprosić Państwa do udziału w IX Słubickim Forum Organizacji Pozarządowych.

Forum jest miejscem corocznego spotkania fundacji, stowarzyszeń, klubów, społeczników i wolontariuszy z terenu Gminy Słubice, okazją do wymiany doświadczeń, omówienia aktualnych problemów sektora pozarządowego oraz skorzystania z wiedzy i doświadczenia zaproszonych gości.

Podczas IX Forum poruszone zostaną kwestie budżetu obywatelskiego w gminie Słubice, omówiony zostanie temat wartości w organizacjach pozarządowych, a także będzie można dowiedzieć się na jakie wsparcie technologiczne mogą liczyć organizacje pozarządowe. W części warsztatowej skupimy się na obszarach działalności NGO w czasie pandemii.

Gośćmi tegorocznego Forum będą m.in. Anna Bonus-Mackiewicz – Dyrektor Biura Konsultacji Społecznych i Rewitalizacji z Urzędu Miasta Gorzowa Wielkopolskiego, Magdalena Pieńkowska – Program Manager TechSoup Polska, dr Agnieszka Opalińska  z Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu Zielonogórskiego oraz Dyrektor Biura Zrzeszenia Gmin Województwa Lubuskiego a także Karolina Dreszer-Smalec, która jest Prezesem Zarządu Ogólnopolskiej Federacji Organizacji Pozarządowych.

Gościć będziemy również Burmistrza Krosna Odrzańskiego Marka Cebulę. Natomiast część warsztatową poprowadzą przedstawicielki Fundacji Piętro Wyżej z Żagania: Marta Nadrzycka –Soczek oraz Renata Wcisło.
To wyjątkowe wydarzenie, na którym nie może zabraknąć Państwa organizacji!

IX Słubickie Forum Organizacji Pozarządowych odbędzie się:

28 października  2021r., o godz. 17.00 w Collegium Polonicum w Słubicach (sala konferencyjna).

Szczegółowy program forum znajdziecie Państwo w załączniku.Prosimy o potwierdzenie przybycia do 26 października 2021 r.: tel. 884 309 488 lub 61 82 96 791, e-mail: sektor3@fundacjacp.org

POBIERZ PROGRAM FORUM

Opublikowano