tel. 61 82 96 791 sekretariat@fundacjacp.org
25.04.2016 | Wydarzenia

Serdecznie zapraszamy wszystkich chętnych na Europejski Wieczór z biografią! Fragmenty swoich życiorysów przedstawią osoby, które zaprosimy do projektu.

W 2016 roku mija 25. rocznica podpisania Traktatu między Rzecząpospolitą Polską a Republiką Federalną Niemiec o dobrym sąsiedztwie i przyjaznej współpracy. Dla upamiętnienia tej rocznicy zaprosiliśmy 10 osób, narodowości zarówno polskiej jak i niemieckiej do opowiedzenia fragmentu swojego życia związanego ściśle ze współpracą z sąsiadami zza Odry. Osoby te działają w przeróżnych sferach życia od akademickiego, politycznego, poprzez muzyczne i kulturalne.

Chcemy ich zachęcić do podzielenia się ze społecznością lokalną Słubic i Frankfurtu swoją przygodą związaną ze współpracą transgraniczną – budowaniem jej przez 25 lat.

Spotkanie będzie ciekawą formą świętowania Dnia Europy dla mieszkańców dwumiasta – Słubic i Frankfurtu, będzie doskonałą okazja do refleksji nad tym, co udało się zrobić przez 25 lat współpracy na pograniczu Polski i Niemiec, pomiędzy Słubicami a Frankfurtem. Po spotkaniu zapraszamy na poczęstunek.

Kiedy: 9 maja 2016, godz. 18.00

Gdzie: sala konferencyjna w Collegium Polonicum

Wydarzenie współorganizowane jest z Przedstawicielstwem Regionalnym Komisji Europejskiej.

Fundacja na rzecz Collegium Polonicum
ul. Kościuszki 1, 69-100 Słubice
(I piętro budynku biblioteki CP)

Godziny otwarcia: poniedziałek - czwartek 8.00 - 16.00