tel. 61 82 96 791 sekretariat@fundacjacp.org
19.09.2017 | Organizacje pozarządowe

Sektor 3 Słubice i Stowarzyszenie Instytut Zachodni z Poznania – operator Programu Równać Szanse – zapraszają fundacje, stowarzyszenia, domy kultury, biblioteki i grupy nieformalne z terenów wiejskich i miast do 20 tys. mieszkańców, na spotkanie informacyjne poświęcone Regionalnemu Konkursowi Równać Szanse 2017. 25 września o godz. 17.30 w siedzibie Sektora 3 Słubice (I piętro budynku Biblioteki Collegium Polonicum).

Celem konkursu jest wsparcie projektów, których podstawą ma być rozwój u młodych ludzi (w wieku 13-19 lat, z miast i wsi do 20 tysięcy mieszkańców) umiejętności społecznych przydatnych zarówno w ich obecnym, jak i dorosłym życiu.

W konkursie o dotacje do 8 500 zł na projekty minimum 6-miesięczne, rozpoczynające się nie wcześniej niż 1 lutego 2018 roku i trwające nie dłużej niż do 31 sierpnia 2018 roku mogą ubiegać się organizacje pozarządowe (zarejestrowane w KRS lub w ewidencji prowadzonej przez Starostów), w tym OSP, a także miejskie i gminne domy kultury, powiatowe, miejskie i gminne biblioteki oraz nieformalne grupy dorosłych z miejscowości do 20 000 mieszkańców.

Termin składania wniosków mija 25 października 2017 roku, o godzinie 12.00. Informacje o konkursie, zasady i kryteria oceny merytorycznej oraz link do elektronicznego formularza znajdują się na stronie www.rownacszasne.pl

PROGRAM SPOTKANIA – PROGRAM „RÓWNAĆ SZANSE”

25 września 2017 r, godz. 17.30

Miejsce: Sektor 3 Słubice (I piętro budynku Biblioteki Collegium Polonicum)

• Cele i założenia programu „Równać Szanse” – co trzeba wiedzieć o Programie zanim przystąpi się do wypełniania wniosku o dofinansowanie,
  • Kryteria formalne – wymogi jakie trzeba spełnić, aby aplikować do Programu, najczęściej popełniane błędy i jak ich uniknąć, ważne terminy, dokumenty,
  • Kryteria merytoryczne – co trzeba wiedzieć, aby powstał dobry projekt do Programu Równać Szanse, gdzie szukać inspiracji i pomysłów, jak zaplanować dobry budżet i harmonogram projektu,
  • Generator wniosków aplikacyjnych bez tajemnic – krok po kroku…od logowania do złożenia wniosku,
  • Indywidualne konsultacje – dla chętnych osób z pomysłami

Spotkanie poprowadzi Joanna Kalińska – Stowarzyszenie Instytut Zachodni – Partner Regionalny Programu Równać Szanse.

Udział w spotkaniu jest bezpłatny. Liczba miejsc jest ograniczona. Zgłoszenia na spotkanie: tel. 884 309 488, e-mail: sektor3@fundacjacp.org

Fundacja na rzecz Collegium Polonicum
ul. Kościuszki 1, 69-100 Słubice
(I piętro budynku biblioteki CP)