Gala finałowa konkursu Biznes Wrażliwy Społecznie

Już w sobotę – 15 grudnia – Gala Finałowa Konkursu „Biznes Wrażliwy Społecznie – edycja 2018”.

Nasza Gala będzie wyjątkowym miejscem spotkań lubuskich firm, które swoją wrażliwością zarażają innych i które niczym kula śnieżna wywierają wpływ na swoje otoczenie, realizując projekty na rzecz społeczności lokalnej, wykraczając poza zwykłe obowiązki i schematy.

Miejsce: Skansen Ochla (ul. Muzealna 5, Zielona Góra)
Termin: 15.12.2018 (sobota), godz. 10:00 – 12:00

Będzie nietuzinkowo, kameralnie, świątecznie w w klimacie ekonomii społecznej.

Pomysłodawcą i organizatorem Konkursu „Biznes Wrażliwy Społecznie” jest Fundacja na rzecz Collegium Polonicum, która od ponad 15 lat działa w obszarze aktywności społecznej a obecnie jest liderem Ośrodka Wsparcia Ekonomii Społecznej.

Jest to już druga edycja konkursu. Pragniemy nagrodzić dobre praktyki firm z województwa lubuskiego w obszarze zaangażowania społecznego i rozwoju społeczności lokalnej (Norma ISO 26 000)

Pokazujemy dobre praktyki firm wspierające daną społeczność lokalną i przyczyniające się do tworzenia z nią relacji. Istotny jest dla Nas aspekt współpracy z podmiotami ekonomii społecznej (m.in spółdzielniami socjalnymi, stowarzyszeniami, fundacjami).Do tegorocznej edycji zgłosiło sie ponad 50 dobrych praktyk firm z województwa lubuskiego.

„Wyszukujemy takie firmy, które robią coś więcej, które wiedzą, że mogą mieć wpływ na swoje otoczenie. W zeszłym roku zastanawialiśmy się, czy będą chciały odezwać się do nas. Okazało się, że otrzymaliśmy dużo zgłoszeń. Wiele z przedsiębiorstw ma takie obszary, o których można powiedzieć: ale robicie fajną robotę dla innych. To jest to, co wykracza poza zwykłe obowiązki i schematy” – Magdalena Tokarska, prezes Fundacji na rzecz Collegium Polonicum.

Opublikowano
Umieszczono w kategoriach: Slider