Działaj Lokalnie

Karol Duer

Czas realizacji: kwiecień 2015 -grudzień 2015
Zasięg projektu: powiat słubicki, oraz gminy Skwierzyna i Krosno Odrzańskie

Grantodawca: Polsko-Amerykańska Fundacja Wolności, realizator programu - Akademia Rozwoju Filantropii w Polsce
Pula środków na dotacje: 55 000 zł

W ramach programu wspieranie są projekty, które inicjują współpracę mieszkańców na rzecz dobra wspólnego. Jest on prowadzony z myślą o tych, którzy podejmują współpracę, aby w ich społecznościach żyło się lepiej. Pieniądze przeznaczane są na działania zarówno organizacji pozarządowych jak i samych mieszkańców. Można za nie wybudować plac zabaw, zorganizować warsztaty dla dzieci, nauczyć mieszkańców zasad segrowania śmieci czy umiejętności ratowania życia podczas kursów pierwszej pomocy. Pieniądze są dla tych, którzy chcą wspólnie działać, potrafią zaangażować sąsiadów i innych partnerów społecznych, a za niewielkie pieniądze potrafią zdziałać cuda.

Fundacja na rzecz Collegium Polonicum jest członkiem sieci Ośrodków Działaj Lokalnie. Zasięgiem obejmuje 7 gmin województwa lubuskiego.

STRONA INTERNETOWA - więcej informacji

stopka_DL.jpg