Targi na Zamku

Podczas Targów zaprezentowane zostaną rozwiązania wypracowane w ramach projektów innowacyjnych finansowanych przez Unię Europejską. Dotyczą one współpracy organizacji pozarządowych z samorządem lub poprawiania funkcjonowania samorządów.

Wśród wystawców będą instytucje i organizacje z całej Polski. Przez kilka ostatnich lat zajmowały się one zagadnieniami samorządowymi testując nowe propozycje. Efekty tych wysiłków będzie można zobaczyć w namiotach targowych na Zamku w Krośnie Odrzańskim. Zaprezentowane zostaną podręczniki, poradniki i narzędzia elektroniczne, które pomogą kolejnym samorządom przejść ścieżkę udoskonalenia.

Oprócz wielu nieodpłatnych materiałów będzie okazja do rozmowy z ekspertami ds. współpracy międzysektorowej. Będą oni dostępni w namiotach targowych przez kilka godzin piątkowego przedpołudnia. Dodatkowo część z nich poprowadzi warsztaty i panele na tematy bliskie ich działalności.

Targi są adresowane do Jednostek Samorządu Terytorialnego oraz Organizacji Pozarządowych z terenu woj. Lubuskiego. Województwa ościenne są również mile widziane. Burmistrzowie, wójtowie, ich reprezentanci oraz radni gminni i powiatowi współtworzą politykę współpracy z III sektorem w skali lokalnej i regionalnej. Dzięki targowemu formatowi imprezy będzie można się zapoznać z większą ilością innowacyjnych rozwiązań i wybrać najlepsze dla siebie.

Miasteczko targowe ustawione będzie na dziedzińcu zamku. Równolegle będzie się odbywał bogaty program merytoryczny z udziałem wystawców. Panele dyskusyjne czy warsztaty przybliżą odwiedzającym tematykę targów i poszczególnych wystawców.

Targi zakończą się o godz. 14:00 biesiadą międzysektorową.
Dodatkowym atutem terminu targów jest duża impreza miejska, która odbywa się jednocześnie w Krośnie Odrzańskim. Po zakończeniu targów burmistrz Krosna zaprasza na „Rybobranie".

DO POBRANIA:

Formularz zgłoszeniowy wersja doc