Organizacjo zgłoś się na Powiatowy Piknik Organizacji Pozarządowych!

9 maja 2015 r. w Słubicach odbędzie się kolejny "Powiatowy Piknik Organizacji Pozarządowych". Zgłoszenia do udziału w święcie fundacji i stowarzyszeń z terenu powiatu słubickiego można przesyłać do 24 kwietnia.

Podczas całodziennej imprezy rozstawione zostaną stoiska dla organizacji pragnących zaprezentować swoją działalność, nie zabraknie również występów artystycznych na scenie w wykonaniu dzieci i młodzieży. Dodatkowo organizatorzy zaplanowali trzy panele obywatelskie poświęcone aktywności społecznej, ochronie zdrowia i walorom przyrodniczym powiatu słubickiego.

Impreza oprócz dobrej zabawy i promocji aktywności społecznej, niesie ze sobą jeszcze  szczytny cel - wsparcie działalności prowadzonej przez słubickie Stowarzyszenie po PROstu, zajmujące się m.in. terapią dzieci z różnymi niepełnosprawnościami, wspomaganiem rozwoju najmłodszych oraz wsparciem dla rodzin. W trakcie pikniku prowadzona będzie zbiórka, z której dochód zostanie przeznaczony na działalność stowarzyszenia.

Organizacje zainteresowane udziałem w pikniku mogą zgłosić swój udział wypełniając załączony formularz i dostarczyć go do 24 kwietnia 2015 r., do siedziby Starostwa Powiatowego w Słubicach, ul. Piłsudskiego 20 lub za pośrednictwem poczty e-mail na adres:  Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Organizatorami wydarzenia są: Powiat Słubicki, Fundacja na rzecz Collegium Polonicum, Słubicko-Frankfurckie Centrum Kooperacji oraz Stowarzyszenie po PROstu.

Powiatowy Piknik Organizacji Pozarządowych jest realizowany w ramach projektu „Modelowe taNGO” współfinansowanego przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.

finansowanie

stopka piknik