Kursy dla firm

Instytut Szkoleniowo - Doradczy FCP oferuje szeroką gamę kursów językowych dla firm. Wszystkie zajęcia prowadzone przez doświadczonych lektorów i są przygotowywane zgodnie z oczekiwaniami naszych klientów. Posiadamy wielkoletnie doświadczenie w organizowaniu kursów językowych dla średnich i małych przedsiębiorstw z województwa lubuskiego.

Przed rozpoczęciem zajęć oferujemy bezpłatne testy językowe pozwalające przypisać pracowników do grup o podobnych umiejętnościach językowych. Na zakończenie cyklu uczestnicy otrzymują zaświadczenia potwierdzające zdobyte umiejętności. Podczas zajęć zgodnie z oczekiwaniami nasi lektorzy uwzględniają fachową terminologię, w zależności od branży w której firma prowadzi działalność. Godziny i terminy zajęć są ustalane elastycznie mając na uwadze godziny pracy personelu oraz zmianowość w firmach produkcyjnych. Istnieje możliwość zorganizowania kursów w systemie dziennym, wieczorowym lub weekendowym.

Oferujemy także indywidualne zajęcia językowe dla kadry zarządzającej w przedsiębiorstwach, które pozwalają na rozwijanie umiejętności komunikacyjnych i negocjacyjnych.

Zamawiając kurs językowy wnoszą Państwo opłatę nie za poszczególnego pracownika, lecz za jednostkę nauczania (godzina lekcyjna - 45min). Cena za jeden poziom nauczania obejmujący 50 godzin lekcyjnych wynosi: 4500 PLN.

W przyjętych przez nas założeniach, od Państwa zależy wielkość grupy nauczania - nie może ona jednak przekraczać 10 osób. Zajęcia prowadzone są przez lektorów i native speakerów z doświadczeniem, wykorzystujących nowoczesne metody nauczania, co znacznie wpływa na efektywność nauki.

POZIOMY SZKOLEŃ JĘZYKOWYCH DLA FIRM:

Dla początkujących (poziomy A1 i A2) - zakładający całkowitą nieznajomość języka lub tylko jego podstawy. Obejmuje elementarną komunikację w typowych sytuacjach dnia codziennego, rozumienie prostych pytań i udzielanie prostych odpowiedzi. (50 godz.)

Dla średniozaawansowanych (poziom B1) - rozumienie dłuższych zdań i wypowiedzi, porozumiewanie się w zakresie pojęć związanych z własną pracą, rozmowy telefoniczne, wymiana grzeczności. (50 godz.)

Dla zaawansowanych I (poziom B2) - Dla średnio-zaawansowanych - rozumienie większości pytań, odpowiedzi, wskazówek. Tematy związane z pracą, umiejętność prezentacji o charakterze zawodowym. Rozumienie typowej korespondencji handlowej, telefony związane z pracą. Pisanie typowych listów, pism, podań (50 godz.)

Dla zaawansowanych II (poziom C1) - rozszerzenie i utrwalenie zasobu leksykalnego związanego z pracą, możliwość uczestnictwa w spotkaniach i kursach zawodowych w danym języku. Prezentacje, raporty, dyskusje. Wyjaśnianie wszelkich niejasności Korzystanie z czasopism i literatury fachowej. Swobodne prowadzenie dyskusji. Umiejętność używania języka również w sytuacjach stresowych. (50 godz.)

więcej informacji: