Maciej Kaleta

DSC9530Animator Regionalnego Ośrodka EFS w Zielonej Górze. Z trzecim sektorem związał się już na studiach. Przez ten czas zdobył doświadczenie w realizacji wielu działań pozarządowych oraz w pisaniu i prowadzeniu projektów z różnych źródeł zagranicznych i państwowych.

W pracy: Namawiam organizacje pozarządowe, aby stawały się bardziej świadome swojego potencjału oraz niezależne od zewnętrznych i krótkotrwałych funduszy, w tym od dotacji z JST. Doradzam też, jak można w przemyślany sposób wykorzystywać najnowsze technologie oraz możliwości Internetu w rozwoju NGO. Uważam, że III sektor i jego różnorodność pozwala na istnienie organizacjom, których głównym działaniem jest spotykanie się przy kawie.

O sobie: Jestem współzałożycielem i współpracownikiem wielu organizacji pozarządowych. Moje najmłodsze „dziecko” to Stowarzyszenie sportowo-kulturalne „WAKE-UP", które zajmuje się promocją aktywnego stylu życia, niszowych sportów (głównie jazdy na rolkach) oraz kulturą spoza głównego nurtu. Pełnię w nim funkcję członka zarządu.
Z wykształcenia jestem pedagogiem, ale też mediatorem sądowym oraz behapowcem. Nienawidzę dokumentacji, ale jak trzeba to trzeba :)