Fundacja na rzecz Collegium Polonicum

FCP grupowe
Jesteśmy zespołem młodym, dynamicznym i profesjonalnym. Od wielu lat działamy w podobnym składzie i gromadzimy różnorodne doświadczenia. Uzupełniamy się - każdy z nas posiada inny zestaw cech charakteru i umiejętności, różne mamy pasje i specjalizacje. W pracy możemy wykorzystywać nasze mocne strony, przekuwając je na sukces organizacji. Generujemy i realizujemy pomysły. Wszyscy jesteśmy autorami inicjatyw, które podejmujemy. Czujemy się współodpowiedzialni za "naszą Fundację" i nasze najbliższe otoczenie. Staramy się zarażać innych takim myśleniem.

Pracujemy w niezwykłym otoczeniu: w najmniejszym mieście akademickim w Polsce, z widokiem na zachodniego sąsiada. Na codzień odczuwamy na własnej skórze ideę otwartej Unii Europejskiej. Korzystamy z możliwości, które niesie bliskość granicy.

Celem naszych działań jest zachęcenie mieszkańców do aktywnego udziału w życiu regionu. Poprzez naszą pracę chcemy skutecznie rozwiązywać problemy społeczne. Wspieramy Collegium Polonicum, inicjujemy i promujemy współpracę polsko - niemiecką oraz podnosimy kompetencje mieszkańców.

Naszym działaniem, pasją i pomysłami wprowadzamy zmiany w środowiskach lokalnych. Animujemy społeczników, wspieramy lubuski III sektor, angażujemy się w sprawy wojewódzkie.

Wprawiamy w ruch społeczną energię od 10 lat!